De ce e o idee bună să cumperi un laptop refurbished

Laptop refurbished. Foto: Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unui laptop performant, dar nu vreți să cheltuiți o sumă prea mare de bani, puteți alege un model refurbished.

Un laptop refurbished este un laptop recondiționat de profesioniști. Sunt șterse datele, este curățat, testat, se instalează și programe software.

Un laptop refurbished poate fi doar un laptop resigilat sau un laptop folosit pentru o perioadă scurtă de timp și apoi este scos din nou la vânzare. Marele avantaj al laptopurilor refurbished este prețul mult mai mic.

Principalul motiv pentru reducerea de preț este faptul că ambalajul original a fost desfăcut sau a fost folosit.

Spre deosebire de laptopurile second-hand, laptopurile refurbished au deja sistemul de operare preinstalat și beneficiază de o gararanție mai extinsă.

Pe lângă laptopuri, serverele second hand sau refurbished reprezintă, de asemenea, o afacere foarte bună pentru cei care nu vor să investească prea mulți bani în achiziția acestora.

O altă categorie sunt electronicele care au fost returnate la producător fără să aibă nicio problemă sau defecțiune: spre exemplu, o companie poate decide să înnoiască toate calculatoarele angajaților, iar în acel moment trimite computerele vechi înapoi la producător, care le testează, le verifică, eventual le înlocuiește unele piese, iar apoi le pune din nou în vânzare.

Laptopurile refurbished sunt de multe ori mai performante

Mai mult, laptopurile refurbished sunt laptopuri business cărora le-au fost înlocuite componentele uzate. Configurațiile acestot computere sunt mai avansate, chiar dacă fac parte dintr-o generație mai veche. Mai mult, sistemele de răcire cu care sunt dotate sunt mai performante decât laptopurile de uz personal.

Printre dezavantajele acestor modele este faptul că pot avea bateria originală, care va trebui să fie înlocuită în cele din urmă.

Nu doar laptopurile pot fi recondiționate, ci și monitoarele, serverele sau alte electronice.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.