De ce e indicat să investești în camere de supraveghere video

Foto: Pixabay

Camerele de supraveghere vă pot scuti de multe bătăi de cap în ceea ce privește siguranța locuinței, dar și a afacerii dumneavoastră.

Pe lângă avantajul imediat al creșterii securității, camerele de supraveghere sunt de mare ajutor și în cazurile nedorite ale unor spargeri sau jafuri. O simplă cameră de supraveghere video contribuie enorm la descurajarea infracționalității.

Puteți opta pentru un sistem de camere video wireless sau chiar și pentru camere cu termoviziune. Cele mai eficiente sunt camerele de supraveghere care pot funcționa încontinuu, 24 din 24 de ore.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o cameră de supraveghere

Cele mai bune alegeri sunt, fără dubiu, camerele video care oferă rezoluție full HD. Spy Shop, companie specializată în sisteme de securitate și alte aparate conexe – interfon Electra, dispozitive de inregistrare etc – oferă o gamă largă de opțiuni în acest sens. Imaginea înregistrată de acestea este foarte clară. Căutați o cameră de supraveghere care să aibă o lentilă bună și să ofere posibilitatea vizibilității pe timp de noapte.

Pentru a vă pune la punct un sistem de supraveghere video veți avea nevoie și de un DVR, care să administreze toate camerele, dar și să stocheze înregistrările.

Majoritatea camerelor de supraveghere video dispun și de senzori pentru detecția mișcării, dar și de posibilitatea de a defini clar anumite zone private. O rezoluție decentă pentru o cameră de supraveghere este de 2 megapixeli, însă există modele capabile să înregistreze și în 8 megapixeli, la prețuri foarte avantajoase.

Camerele de supraveghere de exterior

Aceste camere au o rezoluție mai bună, dar și un raport mai bun în ceea ce privește distanța iluminării IR, fiind capabile să înregistreze cadre clare și pe întuneric.

Funcțiile esențiale ale unei astfel de camere sunt următoarele: iluminare IR (infrarosu), WDR (Wide Dynamic Range), BLC (Back Light Compensation), DNR (Digital Noise Reduction), AWB (Auto White Balance) și AGC (Automatic Gain Control).

Pe lângă acestea, camera trebuie să aibă o carcasă solidă, capabilă să o protejeze împotriva intemperiilor, dar și a vandalismului.

Camere cu termoviziune

Camerele cu termoviziune îi permit unei persoane să observe nivelul de temperatură, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unui senzor ce recunoaște radiațiile infraroșii.

Aceste camere realizează o termogramă, prin care se pot interpreta temperaturile. Acestea vor fi redate în culori calde: galben, portocaliu, roșu etc. Valorile scăzute de temperatură vor fi înregistrate de camera cu termoviziune în culori reci.

Această cameră de supraveghere cu termoviziune poate fi foarte utilă în construcții, dar și pentru a evalua nivelul energetic al unei locuințe.