De ce Dominic Fritz, primarul Timișoarei, nu vrea să candideze pentru președinția USR

dominic fritz

Dominic Fritz. Foto: Facebook

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe grup pe colegii săi de partid din USR că nu va candida la șefia USR, au declarat surse pentru G4Media. Fritz fusese indicat de liderul USR Cătălin Drulă ca fiind cel mai potrivit pentru a prelua președinția USR.

„Nu voi candida”, a spus Dominic Fritz. Primarul Timișoarei era un susținător al separării candidaturii la președinția partidului de cea la președinția României, însă se pare că alți lideri ai USR, precum primarul Bacăului, Lucian Viziteu, sau al orașului Câmpulung, Elena Lasconi, nu sunt de acord cu această viziune.

„Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbinăm într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare”, a spus Dominic Fritz.

„Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucția partidului. O pot face din orice loc și vă îndemn pe toți să vă puneți întrebarea: cum pot contribui eu? Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a adăugat el.

„Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcție și ne-a oferit șansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereți sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noștri”, a mai spus Dominic Fritz.

După rezultatele proaste obținute de USR la alegerile europarlamentare și locale, președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că va organiza un congres pentru alegerea noului președinte al USR. Drulă a mai spus că nu va mai candida și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version