De ce Djokovic nu va fi niciodată la fel de iubit precum Federer sau Nadal. Ce spun 2 foști campioni

novak djokovic
Foto: Captură YouTube

Foștii campioni de la Wimbledon John McEnroe (SUA) și Pat Cash (Australia) susțin că Novak Djokovic va fi întotdeauna „antieroul” pentru fanii tenisului.

După ce a fost înfrânt de spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani) la Wimbledon, domnia sârbului Novak Djokovic (36 de ani) pe iarba londoneză s-a încheiat, iar cei 2 foști campioni au sugerat că Djokovic nu va fi niciodată la fel de îndrăgit de fanii tenisului precum Federer sau Nadal, relatează publicația tennis365.com.

Duminică, Alcaraz l-a înfrânt pe sârbul câștigător a 23 de titluri de Grand Slam, scor 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4, după 4 ore și 42 de minute.

Pe parcursul turneului, Djokovic a intrat de mai multe ori în conflict cu publicul londonez, care și-a arătat adesea susținerea pentru adversarii sârbului, bucurându-se când acesta pierdea puncte. La rândul său, jucătorul din Serbia a făcut mai multe gesturi ostentative către spectatorii care îi erau potrivnici.

În acest context, fostul campion de la Wimbledon Pat Cash a declarat că sârbul nu va fi niciodată iubit de fanii de la Center Court.

„Novak Djokovic a fost întotdeauna antieroul”, a declarat Cash pentru BBC. „Nu pentru că nu ne place Novak, dar Federer, (Andy) Murray și Nadal au fost acolo și sunt atât de populari. Au fost favoriții, așa că el a fost întotdeauna antieroul. Și devine din nou antieroul pentru că vrem să-l vedem câștigând pe noul jucător (Carlos Alcaraz). Îmi pare rău pentru el. Nu este deloc un personaj negativ, este doar un jucător remarcabil care face tot ce poate.”

John McEnroe, campion de 3 ori la Wimbledon în trecut, a fost de acord cu Cash, și a sugerat că Djokovic s-a folosit de opoziția fanilor în avantajul său.

„Tot ce vrei ca jucător este respectul din partea colegilor tăi. Dacă ai putea avea respect și iubire. Asta a avut Roger, asta va avea Rafa dacă se va întoarce. Novak nu a avut acest lucru. Și-a petrecut toată cariera încercând să ajungă la acel nivel și a reușit și încă nu primește dragostea… pentru că este al naibii de bun!”, a comentat fostul jucător american.

Rămâne de văzut dacă Djokovic va primi vreodată sprijin din partea spectatorilor de la Wimbledon, dar campionii care se arată vulnerabili tind să primească mai multă susținere și dragoste decât cei care domină, mai notează tennis365.com.

În acest an, după ce a pierdut finala cu Alcaraz de la Wimbledon, Novak Djokovic a izbucnit în lacrimi în momentul în care trebuia să își țină discursul de după meci și l-a văzut pe fiul său în tribună.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.