De ce cred britanicii că România este ”cea mai trecută cu vederea” destinație turistică din Europa?

România este ”cea mai trecută cu vederea” destinație turistică din Europa. Foto: Pixabay

Un articol recent din revista The Spectator susține că România este poate ”cea mai trecută cu vederea destinație turistică din Europa”. Jurnaliștii britanici vin și cu argumente, pe care le aflați din acest articol.

Revista The Spectator povestește că România oferă o varietate de peisaje, de la locuri sălbatice, aproape neatinse de om, la pârtii de schi moderne și plaje liniștite.

Mai mult, britanicii au fost impresionați de specificul culinar al țării noastre, cât și de obiceiurile populare și cultura rurală din România. În același timp, jurnaliștii britanici trag câteva săgeți către autoritățile din țara noastră, susținând că turiștii ar fi mult mai interesați să vină aici dacă ”ministerul Turismului din România s-ar pune pe făcut treabă”.

Articolul din The Spectator susține că România este una dintre cele mai trecute cu vederea destinații turistice din Europa și face și câteva recomandări. Printre locurile pe care străinii le consideră a fi de neratat în timpul unei vizite în țara noastră sunt localitatea izolată Gura Portiței, din apropierea Deltei Dunării, dar și orașul Sibiu, care i-a impresionat prin arhitectura saxonă.

România este una dintre cele mai trecute cu vederea destinații turistice din Europa

Britanicii laudă mâncărurile românești, dar și vinurile de aici. Turiștilor le sunt recomandate, de asemenea, țuica și mujdeiul.

În articolul din The Spectator, pe care îl puteți citi aici, sunt recomandate destinații mai puțin cunoscute chiar și de către români, cum ar fi pârtiile din Șuior, la baza Munților Gutâi, din Maramureș.

Ecoturismul este un sector în plină dezvoltare în România, iar britanicii spun că este foarte avantajos să explorezi frumusețea sălbatică a țării noastre apelând la serviciile unei astfel de pensiuni.