De ce aveți nevoie pentru eliberarea unui pașaport pentru câini

Atunci când sunt transportate în străinătate, animalele de companie trebuie să aibă un pașaport al lor. În acest articol explicăm cum obțineți acest document de călătorie pentru câinele dumneavoastră și ce alte demersuri trebuie să faceți.

În primul rând, orice animal pe care vreți să îl scoateți din țară trebuie microcipat conform standardelor europene. În plus, animalul trebuie vaccinat contra rabiei cu cel puțin 21 de zile înainte de a intra pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Cum acest vaccin se poate face doar după ce puiul de câine împlinește trei luni, NU se pot transporta animale mai mici de 3 luni și 21 de zile.

Pașaportul care însoțește animalul de companie este eliberat de un medic veterinat autorizat. Acest medic are și rolul de a examina clinic animalul cu 24 de ore înainte ca acesta să părăsească România.

Medicul veterinar autorizat pentru eliberare pașaport pentru câini este acel medic care este este utilizator al Registrului de Evidență Al Câinilor Cu Stăpân.

Avantajele microcipării animalelor de companie

pasaport-animale-de-companieAșadar, primul și cel mai important pas pentru orice de deținător de animale este microciparea câinelui. Găsiți mai multe detalii despre actele necesare oricărui animal de companie aici.

Microciparea animalului nu este dureroasă, nu provoacă hemoragii și nu presupune anestezie. Microcipul implantat are dimensiunea unui bob de orez și nu este toxic. Acest dispozitiv nu afectează în niciun fel sănătatea animalului. Microcipul conține un cod unic ce va fi stocat într-o bază de date, împreună cu datele de contact ale stăpânului.

Printre avantajele microcipului se numără identificarea sigură a patrupedului pe durata întregii vieți, posibilitatea returnării animalului pierdut către stăpânul său și descurajarea furtului. De asemenea, un câine nemicrocipat nu poate fi transportat în afara țării.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.