De ce are Darius Vâlcov cont de Facebook? Consilierul Vioricăi Dăncilă împrăștie ură pe rețeaua de socializare

Darius Vâlcov a postat un clip în care îl aseamănă pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler. Foto: Facebook

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, își face de cap pe Facebook. După ce a publicat fișa medicală a unui protestatar, care este un document confidențial, protejat de lege, fostul primar al Slatinei a postat o fotografie care îl arată pe președintele Klaus Iohannis drept un continuator al lui Adolf Hitler.

Vâlcov, care este condmanat în mai multe dosare penale, s-ar putea alege cu o nouă condamnare, după ce a publicat pe Facebook fişa medicală a protestatarui Sandu Matei. Acesta a apelat deja la serviciile unui avocat și va sesiza instituțiile statului în privința acestui abuz.

Potrivit Legii 46/2003 privind drepturile pacientului, toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia.

Divulgarea fără consimtamântul pacientului a unor date referitoare la starea sănătăţii de către cel căruia i-au fost încredintate sau de care a luat cunoştinţă în virtutea profesiei ori funcţiei dacă fapta este de natură a aduce prejudicii (materiale sau morale) unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mesajul de pe pagina lui Darius Vâlcov a fost șters la câteva ore după publicare, însă ”eminența cenușie” din spatele programului de guvernare al PSD a replicat cu un nou mesaj controversat.

Vâlcov a postat un filmuleț în care compară mișcarea #rezist cu nazimul şi pe Klaus Iohannis, președintele României, cu Adolf Hitler.

Nu este primul derapaj serios al unui reprezentant al PSD pe rețeaua de socializare. În urmă cu câteva zile, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a postat o fotografie cu gândaci care purtau numele unor țări aliate ale României.