De ce ar trebui să-ți cumperi un apartament nou și cu rate la dezvoltator

FOTO: Hotnews.ro
FOTO: Hotnews.ro

Nu sunt puțini cei care încă mai cântăresc foarte mult dacă să-și cumpere un apartament într-un bloc vechi sau unul într-un ansamblu rezidențial nou. De fapt, mari avantaje într-un bloc vechi nu ai, mai ales dacă ansamblul rezidențial oferă acces la toate mijloacele de transport în comun, este în oraș, nu foarte departe de centru și are magazine în apropiere.

În acest articol vă prezentăm avantajele unei modalități de plată a apartamentului și motivele pentru care e bine să alegeți o locuință într-un ansamblu rezidențial nou.

Printre cele mai importante avantaje pe care le oferă unele ansambluri rezidențiale noi se numără și sistemul de finanțare prin rate la dezvoltator. În acest sistem banca nu se implică în procesul de achiziție. E un sistem perfect pentru cei care se află în situația în care își permit să plătească ratele, însă din diverse motive nu se califică la bancă pentru a obține un credit.

De asemenea, acest tip de plată se potrivește celor care vor să excludă banca din tranzacție. Printre avantajele finanțării prin rate la dezvoltator se numără și faptul că ratele sunt flexibile, negociabile și au dobânzi fixe.

În ceea ce privește avantajele achiziționării de apartamente în blocuri noitrebuie să știți că scăpați din start de o cheltuială foarte importantă. Într-un apartament vechi trebuie să mai investiți în renovare, să schimbați instalațiile sanitare și electrice. Întreaga investiție este de cel puțin 10.000 de euro. Cu acești bani vă puteți cumpăra o mare parte din mobila pentru un apartament nou sau puteți să vă schimbați mașina.

De asemenea, foarte important, dacă faceți o analiză a pieței imobiliare aveți surpriza să constatați că prețurile apartamentelor vechi și ale celor noi nu diferă foarte mult.

Un alt aspect important este istoricul juridic. Au fost foarte dese situațiile în care apartamentele vechi s-au dovedit a fi disputate de mai multe persoane, chiar și după cumpărare. În schimb, la un apartament nou această problemă nu există.

Foarte importanți sunt și vecinii pe care îi ai. În blocurile noi se mută de obicei familii tinere. În blocurile vechi e foarte posibil să dați fie peste niște vecini mai în vârstă, pe care îi deranjează orice zgomot, fie peste unii foarte gălăgioși.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.