De ce ar putea ajunge la pușcărie un tânăr care și-a cumpărat o mașină la mâna a doua din România

Foto: Pixabay

Un tânăr cu dublă cetățenie, română și moldoveană, riscă să ajungă la închisoare după ce a cumpărat o mașină la mâna a doua din România.

Mihai S. (36 de ani) se întorcea acasă, în Republica Moldova, când, la trecerea frontierei, grănicerii au descoperit două cartușe de vânătoare, calibru 16 mm.

Descoperirea a fost făcută în mașina nou-achiziționată la punctul de trecere a frontierei de la Oancea, în județul Galați, scrie Adevărul.

În timpul unui control sumar, grănicerii au descoperit un cartuș de armă de vânătoare pe bancheta din spate, la îmbinarea dintre spătar şi scaun, iar sub banchetă încă unul.

Tânărul riscă să ajungă după gratii pentru că nu a declarat muniția, chiar dacă nu știa că în noua sa mașină, care fusese cumpărată cu acte legale, sunt două gloanțe.

Polițiștii au deschis un dosar pe numele său pentru „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „tentativă de contrabandă calificată”.

Sursa foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.