De ce ar fi fost înjunghiați baschetbaliștii americani în Brăila

Doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi sâmbătă noaptea pe o terasă din centrul Brăilei. Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie (foto), de 24 de ani, care se află în stare gravă iar cel de-al doilea, Joseph McClain, de 25 de ani.

Cei doi sportivi au ajuns la Brăila luna trecută și se aflau pe terasă cu mai mulți colegi de echipă în momentul în care au fost atacați.

Joseph McClain, unul dintre cei doi bashetbaliști înjunghiați la Brăila, a vorbit pentru prima dată despre incidentul petrecut sâmbătă noapte. Americanul de la ACS Cuza Sport Brăila a precizat că a fost vorba de un atac rasist.

„S-au luat la ceartă cu noi pentru că suntem negri. Nu aveau vreun argument, niciun motiv. Nu am spus nimic. Eram acolo și încercam doar să ne simțim bine”, a declarat McClain pentru Antena 3.

Baschetbalistul american a negat varianta că tot incidentul a pornit din cauza unei fete. „Când echipa s-a întâlnit cu Josh, un cunoscut, prietena lui era acolo, dar nimeni nu a avut nicio treabă cu ea. Nu a pornit de la asta”, a mai spus Joseph.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.