De ce ai nevoie ca să practici un sport de iarnă

De ce ai nevoie ca să practici un sport de iarnă. Foto: Pixabay
De ce ai nevoie ca să practici un sport de iarnă. Foto: Pixabay

Iarna și-a intrat de mult în drepturi și nu mai e mult până la vacanța de Sărbători, așa că ar fi bine să îți faci deja planuri pentru zilele libere pe care urmează să le ai. Dacă îți place zăpada, cu siguranță ești îndrăgostit și de sporturile de iarnă, așa că fă-ți planuri din timp și alege o destinație unde le poți practica pe toate.

Cum îți poți organiza o vacanță plină de adrenalină la munte? Inspiră-te din ideile de mai jos.

Alege cu cine vrei să mergi

E foarte important să vezi cu cine poți pleca în vacanță. Dacă alegi să pleci cu familia și ai copii de vârste mici, ține cont că nu vei putea lipsi foarte mult de lângă ei. Chiar dacă încep să își dezvolte aceeași pasiune ca a ta, au nevoie de atenția ta mai mult ca oricând, pentru a nu se accidenta la săniuș sau la ski. Ar fi ideal dacă ai găsi pentru ei un instructor special pregătit pentru cei mici, ca să ai și tu răgaz pentru măcar câteva ture cu telescaunul până sus pe pârtie.

Dacă pleci cu prietenii, fii sigur că îți împărtășesc pasiunea și nu vor fi nevoiți să înghețe la baza pârtiei de ski, până urci și cobori tu de câteva ori.

Stabiliți destinația

Zonele montane de la noi sunt pregătite în perioada vacanței de turiști, dar nu e obligatoriu să rămâi în țară, pentru că și în alte state din Europa te așteaptă parcuri de agrement și zone cu zăpadă, chiar dacă afară nu a nins. Hotelurile și restaurantele sunt gata oricând de oaspeți, deci tot ce trebuie să faci este să pui degetul pe hartă și să alegi unde să pleci în perioada următoare. Ai grijă, totuși, ca destinația să nu fie una încurcată din punct de vedere al transportului, în sensul că nu trebuie să pierzi mult timp călătorind, dar nici nu trebuie să dai o avere pe un bilet dus-întors. Ar fi bine să te orientezi cu măcar două săptămâni înainte de plecare, pentru ca prețurile să nu fie exagerate pentru niciun serviciu la care vei apela.

Ia-ți echipament adecvat

Nu uita să treci pe la un magazin de echipamente sportive, pentru că nu poți urca pârtia în pantofi de alergat. Va trebui să îți umpli bagajul cu bocanci, pantaloni impermeabili speciali pentru sezonul rece și cu o geacă sănătoasă, care te va feri de frig. Ținând cont că vei petrece foarte multe ore în aer liber, nu uita nici de mănuși sau șosete groase și neapărat pune o căciulă pe cap. Doar nu vrei să te întorci bolnav din vacanță! Bineînțeles, nu uita să pui și skiurile sau placa lângă geanta de voiaj. Dacă nu ai așa ceva, nu-ți face griji, le vei putea închiria de la baza pârtiilor.

Toate aceste detalii au o singură condiție, să îți poți permite să le achiziționezi. Dar nu-ți face probleme, cu un credit de nevoi personale poți face din vacanța de Crăciun o amintire frumoasă, avându-i alături pe cei dragi ție și practicând sporturile preferate. Sărbători fericite!

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.