De ce ai nevoie atunci când te muți la casă

Tot mai mulți români aleg să locuiască la casă în detrimentul unui apartament în oraș pentru că oferă mai multă libertate. Cu toate astea, mutatul la casă presupune și anumite cumpărături la care poate nu te așteptai.

Am făcut și noi un scurt ghid cu primele lucruri la care trebuie să te gândești atunci când alegi să te muți la casă. Nu ne referim la lucrurile importante cum ar fi un sistem de încălzire al casei sau renovare, ci la lucrurile mărunte care de multe ori par neimportante și uiți de ele.

O motocoasă – dacă ai și curte

Unul din avantajele mutatului la casă constă în faptul că te poți bucura de natura din jur și de spațiul de pe lângă casă. Presupunând că vei avea și o grădină, aceasta va trebui îngrijită, primul pas fiind tăierea ierbii.

În cazul în care vei avea un gazon sau un teren drept și ușor de întreținut poți achiziționezi o mașină de tuns iarba, însă o motocoasă este și mai ieftină, mai accesibilă, și poate fi folosită și în cazul terenurilor accidentate.

Filtru de apă

Dacă te-ai mutat la casă și folosești apă captată este bine să utilizezi și un filtru apă. Chiar și apa provenită din sistemul de serviciu public este ideal să fie trecută printr-un filtru de apă în locuință.

În ziua de astăzi filtrele de apă au devenit foarte accesibile ca preț iar diferența pe care o pot face pentru sănătatea noastră este foarte mare. Există o mulțime de filtre care pot fi instalate cu mare ușurință chiar și de către cineva care nu se pricepe.

Trusă de scule unelte și scară

Atunci când te muți la casă cu siguranță ai ceva de meșterit în fiecare zi. Poate primul lucru pe care ar trebui să îl achiziționezi e o lopată dar și o trusă de scule cât mai bună și o scară pentru eventuale reparații la acoperiș, de exemplu.

E bine să ai în gospodărie de la ciocan, șurubelniță, diferite chei, până la lopată, greblă, sapă sau hârleț.

Dezumidificator

O casă trebuie întreținută constant și una dintre problemele frecvente care poate să apară constă în umiditate crescută în încăperi, ce se poate manifesta sub formă de mucegai.

Pentru a evita astfel de probleme ai nevoie să elimini infiltrațiile din pereți și să asiguri o izolație cât mai bună. În plus, poți folosi un dezumidificator acolo unde nu există alte soluții, cum ar fi beciul casei.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.