De ce acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras, chiar dacă va ploua la meciul Austria – Macedonia de Nord

Sursa foto: Wikimedia Commons

Acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras chiar dacă va ploua în timpul meciului Austria – Macedonia de Nord, din Grupa C a Campionatului European de Fotbal, care se va disputa duminică, 13 iunie, la București.

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al Federației Române de Fotbal, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că decizia aparține UEFA, motivul fiind acela că nu toate arenele pe care se joacă meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal au acoperiș.

„Am văzut opinii critice că nu am tras acoperișul. E o altă decizie a UEFA care e de când s-a conturat EURO 2020 de a nu se folosi niciun acoperiș pe niciuna dintre arene la EURO. Nu toate arenele au acoperiș. Mi se pare că doar vreo șapte și s-a hotărât pentru condiții egale să se joace în mediu natural. Se va juca cu ploaie dacă e ploaie”, a spus Mitroi.

Terenul de pe Arena Națională a fost inundat, sâmbătă, 12 iunie, din cauza ploii, iar un fotbalist din echipa Austriei a fost fotografiat în timp ce plonja și aluneca pe apa de pe stadion ca pe gheață.

Ulterior, apa a fost evacuată cu ajutorul sistemului de drenaj al Arenei Naționale, iar acum gazonul este în stare bună.

Meciul dintre Austria și Macedonia de Nord va avea loc astăzi de la ora 19.00 și va fi transmis de postul de televiziune PRO TV.