De ce a plecat congolezul Raymond Eminga din PSD Giurgiu

Raymond Eminga. Foto: Adevărul

Liviu Dragnea este tot mai singur în Partidul Social Democrat. După ce mai mulți parlamentari au decis să își ia tălpășița din partid, mulți ajungând la Pro România, gruparea condusă de Victor Ponta, exemplul a fost urmat și de congolezul Raymond Eminga, fost membru al PSD Giurgiu.

”Sunt împreună la această conferinţă de presă de astăzi cu colegii mei, coordonatorul organizaţiei municipale a Pro România, Marian Damian, şi, dacă îmi permiteţi să spun aşa, o pată de culoare pentru noi şi pentru politica giurgiuveană, Eminga Raymond, care este coordonatorul organizaţiei de la Buturugeni şi care, şi spre surprinderea mea, a venit din proprie iniţiativă către acest partid şi până în momentul de faţă cred că este campionul în ceea ce înseamnă a atrage cât mai mulţi oameni în jurul dânsului, a declarat coordonatorul Pro România Giurgiu, Noruț Stănișteanu, citat de ”Adevărul”.

Congolezul în vârstă de 55 de ani a trăit deja jumătate din viață în România, ajungând aici în urmă cu 22 de ani, la studii. Între timp, Raymond a obținut cetățenia română.

El trăiește în comuna Buturugeni, județul Giurgiu, și oferă meditații gratuite la limba engleză pentru copiii din sat. A fost implicat și în politică, alăturându-se PSD în urmă cu șase ani.

”Ceea ce se întâmplă la nivel naţional a făcut să nu mă mai regăsesc în PSD”, a declarat congolezul, care s-a alăturat grupării PRO România.

”Încerc să mă implic în activitatea politică pentru că am fost primit cu toată căldura în comuna Buturugeni şi recunosc că poporul român e unul cu un nivel ridicat de ospitalitate, ceea ce face ca Raymond să ajute un pic dacă poate. Sunt tată a cinci copii şi i-am învăţat să zică ‘bună ziua’. Trei copii stau în România, unul este în Franţa şi o fetiţă în Congo. În politică ideea este să contribui cu ce pot eu mai bun, am idei pe care cu colegialitate pot să le emit şi, dacă vor fi acceptate, să fie bine pentru România, pentru că am trăit mai mult timp în România, care mi-a devenit o a doua ţară, decât în Congo”, a mai declarat Raymond Eminga.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.