De ce a murit solista grupului The Cranberries

Dolores O'Riordan FOTO: Nat Ch Villa/Wikimedia Commons
Dolores O'Riordan FOTO: Nat Ch Villa/Wikimedia Commons

Solista grupului irlandez The Cranberries, Dolores O’Riordan, a murit înecată în cadă din cauza consumului excesiv de alcool, arată raportul legiștilor, citat de BBC.

Polițiștii au găsit-o pe cântăreța în vârstă de 46 de ani scufundată în cada din baia unei camere de hotel din Londra. Potrivit medicului legist, moarta sa a fost accidentală.

Artista ar fi murit pe 15 ianuarie după ce a băut alcool în exces. Pe corp nu au fost descoperit răni sau alte dovezi de agresiune.

Anchetatorii au găsit în camera de hotel mai multe sticle mici de alcool și șampanie, precum și flacoane de medicamente pe care i le-a prescris medicul.

În urma testelor toxicologice s-a descoperit că nu a luat mai multe medicamente decât i-a prescris medicul, însă avea 330 de miligrame de alcool la 100 de mililitri de sânge, ceea ce înseamnă că depășise de peste patru ori cantitate legală admisă pentru a conduce un automobil.

Cântăreața s-a cazat în hotel pe 14 ianuarie, iar la miezul nopții a luat legătura cu serviciul hotelului și a telefonat-o pe mama ei în jurul orei 03:00 dimineață. A fost descoperită moartă dimineață, în jurul orei 9:00.

Dolores O`Riordan se afla în Londra pentru a înregistra o versiune a piesei „Zombie” împreună cu trupa Bad Wolves.

FOTO: Nat Ch Villa/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.