De ce a lipsit ambasadoarea Austriei de la întâlnirea cu Iohannis

ambasadoarea austriei

Foto: bmeia.gv.at / Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Ambasadoarea Austriei nu a fost prezentă la întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și ambasadorii statelor UE în România.

Întâlnirea, care este planificată de obicei cu mai multe săptămâni înainte, a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton din București.

În locul ambasadoarei Adelheid Folie a fost prezent Georg Oberreiter, adjunct-şef de misiune la Ambasada Austriei.

Întrebat de reporteri de ce nu a venit ambasadoarea la întâlnire, el a declarat că ea este plecată în vacanță, aceasta fiind planificată de mult timp.

Iată discuția dintre jurnaliști și Georg Oberreiter:

De ce nu este aici ambasadorul, domnule Oberreiter?

Este în vacanță.

Unde?

În Austria.

De când este plecată?

Este o vacanță planificată de mult timp.

Relațiile diplomatice dintre România și Austria s-au deteriorat în ultimele zile, după ce guvernul austriac a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Prima companie mare de stat care își mută conturile dintr-o bancă deținută de austrieci

Născută în 1966 în Melk, Adelheid Folie este șef de misiune şi ambasador al Republicii Austria în România de la data de 1 septembrie 2021. Este căsătorită și are două fiice.

Anterior, ea a ocupat funcţia de director general adjunct al Departamentului pentru Afaceri Europene (2019-2021) şi director al Departamentului Coordonare UE în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei (2017-2021).

De-a lungul timpului a ocupat următoarele funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe la Viena: șef de serviciu, Departament UNESCO (2016-2017) şi al Departamentului Asia de SSE, ASEAN şi SAARC, (2014-2016), referentă în cadrul Cabinetul Ministrului de Externe (2005-2006), al Departamentului America (2203), în Biroul Secretarului General (1998-1999) şi în Departamentul Asia (1994-1998).


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version