De ce a fost dată afară din partidul AUR senatoarea Diana Șoșoacă

diana șoșoacă fără mască
Sursa: Antena3

Co-președintele AUR, a patra forță politică din Parlamentul României, Claudiu Târziu, a anunțat că senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din partid.

„Doamna Diana Șoșoacă a fost exclusă puțin din partid. S-a umplut paharul. A fost exclusă pe motiv de indisciplină. Am vrut să facem echipă, dar doamna Șoșoacă e un lup singuratic, n-a putut să se adapteze, o prețuiesc pentru anumite calități, e un jurist bun, dar trebuie să se poarte adecvat cu noul statut pe care îl avem cu toții, de reprezentanți ai poporului în Parlament”, a declarat Târziu pentru Libertatea.

Șoșoacă nu a participat la ședința în care s-a decis excluderea.

Controversata senatoare nu este singura care și-a pierdut locul în partidul AUR, după întrunirea Biroului Național de Conducere.

Mihai Lasca a fost exclus din partid, pentru că nu a dezvăluit conducerii că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporale. Lasca este deputat.

De asemenea, AUR încearcă să îi invalideze mandatul deputatului Francisc Tobă.

”Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se precizează într-un comunicat al AUR.