De ce a cumpărat compania feroviară germană un fular cu 7.500 de euro?

Fularul a contorizat întârizerile trenului dintre Moosburg și Munchen, în 2018. Foto: Sara Weber / Twitter

O navetistă din Germania care a croșetat un fular în timpul întârzierilor trenului care o ducea la muncă s-a ales cu o sumă frumoasă chiar din partea companiei feroviare Deutsche Bahn.

Fularul a fost cumpărat pe eBay cu 7.550 de euro chiar de compania germană. Femeia care a primit banii a anunțat că îi va dona unei organizații caritabile, Bahnhofsmission, care ajută pasagerii vulnerabili din gările germane.

Știrea a făcut senzație în Germania, mai ales după ce jurnalista Sara Weber a postat o imagine a fularului pe rețelele de socializare. Fularul fusese împletit de mama sa, Claudia Weber, în vârstă de 55 de ani.

Fiecare linie de pe fular reprezită o întârziere a trenului, unele dungi fiind mai mari, altele mai înguste, în funcție de cât de târziu a ajuns la destinație, în anul 2018. Femeia face zilnic naveta între Moosburg și Munchen.

Weber a spus că mama sa a croșetat ”câte două rânduri pe zi”, alegând ”culoarea gri pentru întârzieri de sub cinci minute, roz pentru întârzieri cuprinse între cinci și 30 de minute, și roșu dacă trenul întârzia și la dus și la întors sau pentru întârzierile de peste 30 de minute”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.