De câte straturi de haine pentru bebeluși are nevoie un copil în timpul iernii?

Chiar inainte de venirea pe lume a copilului, o mamica ar trebui sa se gandeasca la ce haine pentru bebelusi va trebui sa achizitioneze, astfel incat sa se asigure ca cel mic va avea parte de tot confortul din lume!

Acest aspect este cu atat mai dificil cu cat ne aflam in mijlocul iernii, un moment in care temperaturile pot scadea considerabil si frigul se resimte mult mai repede. De multe ori, mamicile aleg variantele extreme.

Primul exemplu este cand isi imbraca micutul cu multe haine pentru bebelusi pentru a se asigura ca nu ii va fi deloc frig, iar bebele este prea infofolit. A doua varianta este aceea in care il imbraca destul de subtire, in ideea ca micutul isi creste rezistenta si nu va fi predispus la raceli cand se face mare.

Se pare ca niciuna dintre cele doua variante nu este cea corecta, conform expertilor in ingrijirea copilului. Specialistii nu sunt de acord cu solutiile extreme adoptate de mamicile bine intentionate, din cauza ca exista o sensibilitate crescuta in primul an de viata al bebelusilor, care ii face sa reactioneze imediat la schimbarile de temperatura. Astfel, cu siguranta se va instala si o raceala.

Iata care sunt recomandarile specialistilor pentru alegerea unor haine bebelusi Liloo.ro adecvate temperaturilor reci.

Copiii ar trebui sa poarte un strat de haine in plus fata de hainele unui adult

Aceasta regula de aur trebuie respectata de fiecare data cand iesi afara cu copilasul tau in sezonul rece. Este foarte simplu de urmat, nu trebuie decat sa te gandesti ca bebele are nevoie de un strat de haine in plus fata de tine.

De pilda, daca mama este imbracata intr-un pulovar gros si o geaca, copilasul ar trebui sa poarte aceleasi haine plus inca un strat de hainute. De obicei, vestimentatia indicata pentru un copilas in timpul iernii ar trebui sa includa urmatoarele haine pentru bebelusi: un maiou, un body cu maneca, o pereche de pantaloni cu botosei, o bluzita groasa, o gecuta, o caciulita si o pereche de manusi.

De asemenea, recomandarea specialistilor este ca hainele pentru nou-nascuti sa fie confectionate din bumbac 100% natural. Fiind singurul material destul de delicat pentru pielea sensibila a micutilor, bumbacul ii protejeaza pe cei mici de substantele nocive din aer, in timp ce mentine nivelul termic optim.

Respectand aceste recomandari, vei alege haine pentru bebelusi adecvate sezonului rece si doar asa vei fi sigura ca micutul tau nu va raci!

Haine pentru bebelusi care sa fie confortabile

Cel mic descopera lumea si ii place sa se miste in voie. Oricat de micut ar fi un bebe, toate mamicile pot sa confirme ca el nu sta locului, motiv pentru care este important ca mamele sa cumpere haine pentru bebelusi comode, care sa ii permita celui mic sa se simta in largul lui.

De pilda, un body pentru bebe il va lasa pe bebelus sa se miste in voie, fara sa resimta frigul la spate si la burtica. Asa se intampla si in cazul salopetelor de catifea, recomandate pe timpul iernii. Alege si pantaloni cu botosei, care lasa spatiu suficient pentru scutec.

Daca vrei sa descoperi mai multe haine pentru bebelusi care sa il protejeze pe cel mic in timpul iernii, dar care sa fie si confortabile, acceseaza magazinul online Liloo.ro. Aici gasesti o multitudine de haine pentru bebelusi, create in conformitate cu recomandarile specialistilor pediatri din intreaga lume.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.