De câte ori poți să te îmbolnăvești de coronavirus?

coronavirus italia
Foto: geralt / pixabay.com

Mai multe persoane din China și Japonia au fost testate pozitiv cu coronavirus pentru a doua oară, după ce părea că s-ar fi vindecat.

Cel mai recent astfel de caz a fost raportat în orașul nipon Osaka, unde o femeie, ghid turistic, a fost testată pozitiv pentru a doua oară cu coronavirus.

Ea primise același diagnistic și în ianuarie, însă fusese externată pe 1 februarie, după ce se vindecase.

Femeia are aproximativ 40 de ani, scrie Reuters, și nu este primul exemplu de infecție multiplă, cazuri similare fiind raportate în China, țara de origine a virusului.

Japonezii sunt în mare alertă, pe lângă cele peste 700 de cazuri semnalate pe nava de croazieră Diamond Princess, care e ancorată în portul din Tokyo, fiind raportate alte aproape 200 de cazuri pe teritoriul țării.

Japonia va găzdui, în această vară, la Tokyo, Jocurile Olimpce.

Infecții multiple de coronavirus în China și Japonia

Coronavirusul, semnalat și în România, în județul Gorj, a infectat deja peste 80.000 de oameni la nivel global, provocând moartea a aproape 2.800 de oameni, majoritatea deceselor fiind înregistrate în China.

”După ce ai fost infectat cu coronavirus, acesta poate rămâne în stare latentă, cu simptome minimale, iar apoi poate izbucni și penetra plămânii”, a spus Philip Tierno Jr., profesor de microbiologie și patologie la NYU School of Medicine.

”Nu sunt sigur că nu este un virus bifazic, precum anthraxul”, a mai spus omul de știință. Acest lucru ar însemna că virusul doar dă impresia că a fost eliminat, doar pentru a se reactiva.

Tierno crede că Jocurile Olimpice ar trebui amânate dacă epidemia continuă, adăugând că virusul se răspândește cu mare ușurință.