De azi, Sanador face teste la cerere pentru noul coronavirus

sanador teste coronavirus

Foto: sanador.ro

Rețeaua de clinici private Sanador a anunțat că, începând de vineri, 20 martie, testează, la cerere, populația adultă pentru coronavirus.

„Începând de astăzi, testăm, la cerere, populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare la 021-9699”, se arată într-un mesaj publicat pe siteul companiei.

Testele se pot face în București, în Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00 – 19.00.

Rezultatele sunt gata în 24 de ore și se pot afla de pe site-ul www.sanador.ro, cu ajutorul codului de probă.

Prețul pentru testare este de 350 de lei.

În România au fost confirmate 308 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre cei 308 pacienți, 31 s-au vindecat și au fost externați.

Până în acest moment, la nivel național au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private, a anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Creșterea numărului de teste realizate comunicate vineri, 20 martie, la 8.284, de la 4.973 comunicate joi, 19 martie, este determinată de mai mulți factori, spun autoritățile:

• Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19);

• Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate;

• Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Autoritățile mai spun că au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version