De Anul Nou, rușii i-au atacat pe ucraineni cu o dronă pe care scria „La mulți ani”

dronă mesaj la mulți ani
Foto: Андрій Нєбитов (Facebook)

Pe 31 decembrie, rușii au lansat o serie de atacuri cu drone asupra Kievului, iar pe una dintre acestea a fost scris mesajul „La mulți ani”, relatează businessinsider.com.

Drona doborâtă a fost găsită în Kiev. Pe ea fuseseră desenate și un cadou și o bombă pe care scrie „boom”. Imaginile cu drona cu mesajul „La mulți ani” au fost publicate pe rețelele de socializare de Andrii Nebitov, șeful poliției din capitala Kiev.

„Iată, o parte din urările de Anul Nou trimise de „frații noștri”. Da, e de prost gust. Dar aceste bucăți nu au căzut pe front, unde se duc lupte dure, ci aici, pe terenuri de sport, unde se joacă copiii. Asta e tot ce trebuie să știți despre acest stat terorist și armata sa.

Le mulțumim unităților de apărare antiaeriană din Forțele Armate ale Ucrainei pentru reușita lor (de a doborî dronele – n.r.). Fără profesionalismul vostru dimineața nu ar fi prea grozavă. Îi rog pe toți cetățenii să nu ignore semnalele de alarmă și să se adăpostească întotdeauna. Dacă vedeți sau auziți bombardamente, sunați la 102”, a scris el pe Facebook.

dronă mesaj la mulți ani
Foto: Андрій Нєбитов (Facebook)

Drona era model Geran-2, numele rusesc pentru dronele Shahed-136 pe care Rusia le-a cumpărat din Iran și pe care le-a lansat asupra Ucrainei în număr foarte mare.

Autoritățile ucrainene au anunțat că au doborât 45 de astfel de drone în noapte de Anul Nou, 32 dintre acestea deasupra Kievului.

Rușii au lansat și cel puțin 20 de rachete asupra Ucrainei de Anul Nou. Un om a murit și alte 20 de persoane au fost rănite.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.