David Popovici s-a retras din finala de 400 m, după o calificare în premieră în această probă. Care este motivul

Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman / Facebook

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatul European de Înot de la Roma, deși se calificase în premieră în finala acestei probe, relatează „Gazeta Sporturilor”.

El se calificase în finala acestei probe în această dimineață, cu timpul de 3:47.99 minute, fiind al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Finala este programată în această seară, de la ora 19:53.

Potrivit GSP, David Popovici s-a retras deoarece se simte obosit.

Tânărul de 17 ani a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de Înot de la Roma, în probele de 100 și de 200 de metri liber.

El a doborât și recordul mondial la proba de 100 de metri liber, înotând în 46,86 de secunde. Astfel, el a fost mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise un record în aceasta probă la data de 30 iulie 2009 (46,91 secunde).

Tot în 2022, David Popovici a obținut două titluri mondiale la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta, în probele de 100 și de 200 de metri liber.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.