David Popovici s-a calificat în finală la Campionatul European cu cel mai bun timp. Ce post transmite cursa

Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman / Facebook

Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Natație de la Belgrad, a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

În semifinalele probei de 100 de metri liber, David Popovici a înotat foarte bine și s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, 47,82 de secunde, fiind singurul sportiv din finală care a coborât sub 48 de secunde.

Finala are loc în această seară, la ora 19:52, și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Antena 3 CNN.

În vârstă de 19 ani, David Popovici a câștigat până acum 2 titluri mondiale și 3 europene, astfel: 100 de metri liber și 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de Natație din 2022 de la Budapesta, 100 de metri liber și 200 de metri liber la Campionatele Europene de Natație din 2022 de la Roma și 200 de metri liber la Campionatele Europene de Natație în bazin scurt din 2021 din Kazan, Rusia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.