David Popovici: „Dacă vreodată mi se va urca la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei”

Foto: David Popovici (Facebook)

Înotătorul român David Popovici a declarat, miercuri, la postul de televiziune TVR 1, după ce a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, că vrea să-și păstreze modestia, indiferent de performanțele pe care le va obține în viitor, relatează G4media.ro.

„Dacă vreodată cumva mi se va urca la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei, care sunt oameni normali ca și mine”, a spus el.

În vârstă de 17 ani, David Popovici a obținut miercuri cel de-al doilea titlul de campion mondial la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta, după cel din proba de 200 de metri liber.

„M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite, sper să nu exagerez, şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu. Urmează o vară plină, un sezon competiţional încărcat, dar pe care de abia îl aştept”, a mai spus înotătorul român.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.