David Popovici a ratat la mustață primul podium olimpic. Ce urmează pentru extraordinarul sportiv din România?

David Popovici. Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Facebook

La doar 16 ani, înotătorul David Popovici a fost la doar două sutimi de secundă distanță de medalia de bronz a probei de 200 de metri liber, în prima sa finală olimpică.

Popovici a reușit, la Tokyo 2020, cel mai bun timp din carieră în proba de 200 de metri liber și un nou record național.

Adolescentul din România a reușit să coboare pentru prima oară în carieră sub 1 minut și 45 de secunde, având un finiș extraordinar, însă nu a reușit să îi prindă din urmă pe primii trei clasați.

Aurul și argintul au fost cucerite de britanicii Thomas Dean și Duncan Scott, în timp ce bronzul i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer, cu un nou record al Americii de Sud.

Popovici a fost la doar două sutimi în urma brazilianului, însă performanța rămâne una extraordinară, mai ales că 200 de metri liber nu este proba preferată a tânărului român.

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui favorită.

Deși are doar 16 ani, românul deține cel mai bun timp al sutei de metri liber din acest an, stabilit la Europenele de juniori din urmă cu câteva săptămâni, competiție pe care a dominat-o clar, cucerind trei medalii de aur.

Robert Glință, celălalt român care a concurat azi într-o finală la Tokyo 2020, în proba de 100 de metri spate, a încheiat cursa pe locul 8.

Glință a reușit și el un timp excelent, coborând sub 53 de secunde, însă cursa a fost una extrem de rapidă, rușii Evgeny Rylov și Kliment Kolesnikov ocupând primele două locuri de pe podium, timpi extraordinari: 51,98 secunde, respectiv 52 de secunde.

Bronzul l-a luat americanul Ryan Murphy, deținătorul recordului mondial al probei, cu 52,19 secunde.