David Popovici a pierdut finala de 100 de metri liber

david popovici
David Popovici. Sursa: Pagina de Facebook David Popovici

David Popovici a pierdut finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, din Japonia.

David Popovici a ocupat locul 6, cu timpul 47,83 (47 de secunde și 83 de sutimi).

Australianul Kyle Chalmers a câștigat medalia de aur, cu timpul 47,15.

David Popovici se calificase în finala probei de 100 de metri liber cu al cincilea timp.

În urmă cu 2 zile, David Popovici a ratat podiumul în finala de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Sportivul român s-a clasat pe locul 4.

În 2022, Popovici a obținut aurul la Campionatele Mondiale de Înot la Budapesta, atât la proba de 100 de metri liber, cât și la cea de 200 de metri liber.

Tot în 2022 el a obținut aurul la aceste probe și la Campionatele Europene de Înot de la Roma. În proba de 100 de metri a stabilit un nou record mondial (46,86 de secunde, cu 5 sutimi sub precedentul record mondial).

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.