Daune de 12.000 de euro pentru o fetiță mușcată de un câine vagabond, la Mediaș

FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com
FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com

O fată care a fost mușcată de un câine în timp ce mergea la școală va primi daune morale în valoare de 12.000 de euro din partea Primăriei Mediaș.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, când fata de 10 ani se întoarcea de la școală. Incidentul s-a produs în fața blocului în care locuia aceasta.

Primăria Mediaş ar urma să achite 12.000 de euro daune obţinute pentru copilul muşcat de cîine, dar şi 5.000 de euro rudelor acesteia.

”Din nefericire, am văzut o autoritate locală care nu și-a asumat nici o clipă responsabilitatea pentru acest incident. A încercat să dea vina pe familie. Odata cu acest incident a mai existat o consecință. Mama fetiței, care era însărcinată, a pierdut sarcina din cauza șocului și a supărării”, a declarat Ana Măiță, de la Asociația Inițiativa pentru Responsabilitate Civică, potrivit EuropaFM.

Nu este pentru prima oară când o primărie primește daune importante unor familii cu copii mutilați de câini vagabonzi.

Situații similare s-au produs în mai multe orașe din țară, iar cazul care a stârnit cel mai mult atenția publică a fost cel al băiețelului de doar 4 ani care a fost sfâșiat de câini într-un parc din București.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.