Data de la care Italia ar putea să nu mai înregistreze cazuri noi de COVID-19

coronavirus
Foto: Alexey_Hulsov / pixabay.com

Italia ar putea să nu mai aibă noi cazuri de COVID-19 până la data de 16 mai, la 10 săptămâni după ce întreaga țară a intrat în carantină, au calculat experții statisticieni de la Institutul de Economie și Finanțe „Einaudi” din Roma, Italia.

Specialiștii au realizat aceste calcule folosindu-se de datele oferite de Departamentul Protecției Civile cu privire la rata infecției.

Ei au ajuns la concluzia că în intervalul 5 – 16 mai ar putea fi înregistrate ultimele noi cazuri de COVID-19, relatează newsweek.com.

„Megem în direcția corectă și nu trebuie să ne schimbăm deloc strategia. Întoarcerea la normalitate va fi un proces gradual…scopul este să ținem sub control situația acum și să prevenim viitoare reapariții ale epidemiei, precum cele văzute în nordul țării, și să readucem – pe cât posibil – viețile noastre la normalitate”, a declarat Franco Locatelli, președintele Consilului Sănătății în Italia.

Analizând datele provenite de Protecția Civilă până la 29 martie, Institutul de Economie și Finanțe „Einaudi” a oferit niște estimări și pentru fiecare regiune din Italia. Iată datele până la care următoarele regiuni ar urma să nu mai aibă cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19:

Trentino-Alto Adige (6 aprilie)
Liguria (7 aprilie)
Umbria (7 aprilie)
Basilicata (7 aprilie)
Valle d’Aosta (8 aprilie)
Puglia (9 aprilie)
Friuli Venezia Giulia (10 aprilie)
Abruzzo (11 aprilie)
Veneto (14 aprilie)
Sicily (14 aprilie)
Piedmont (15 aprilie)
Lazio (16 aprilie)
Calabria (17 aprilie)
Campania (20 aprilie)
Lombardy (22 aprilie)
Emilia Romagna (28 aprilie)
Tuscany (5 mai)

Italia are peste 100.000 de cazuri confirmate de COVID-19, fiind pe locul doi la nivel mondial, după SUA. În țară s-au înregistrat peste 11.000 de decese.

Pe de altă parte, numărul de noi infecții raportat luni, 30 martie, a fost de numai 4.050, fiind vorba de cea mai mică creștere din ultimele două săptămâni, mai notează sursa citată.

Aceste date îmbucurătoare ar putea indica faptul că măsurile de distanțare socială funcționează.

Foto: Alexey_Hulsov / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.