Dat afară de la serviciu pentru că muncea prea mult. Top 5 concedieri bizare

FOTO: realestate.lidl lidl locuri de muncă
FOTO: realestate.lidl

Un fost manager al unui magazin Lidl din Spania a dat în judecată lanțul de supermarketuri după ce a fost concediat pentru că muncea prea mult.

Angajatul, numit doar Jean P. în presa din Spania, sosea la serviciu cu câteva ore înainte de începerea programului, aranja produsele pe rafturi, verifica prețurile și pregătea magazinul pentru întreaga zi, înainte ca subordonații săi să ajungă la serviciu.

El a fost concediat pentru că a încălcat regulile Lidl în ceea ce privește orele suplimentare neplătite și pentru că a fost singur în magazin, scrie Euronews.

Avocatul domnului Jean P. a spus că Lidl a avut doar de câștigat din încălcarea acestor reguli și că firma nu i-a cerut niciodată clientului său să nu mai vină atât de devreme la locul de muncă. Mai mult, avocatul susține că Lidl i-a impus anumite ținte de performanță și vânzări fostului manager, iar pentru atingerea acestora e nevoie de ”timp și dedicație”.

Cazul lui Jean P. nu este unul solitar. Mai jos, vă prezentăm alte câteva concedieri bizare.

Un antrenor de baschet a fost demis după ce echipa sa a câștigat un meci cu 100-0. S-a întâmplat în 2009, într-un meci între două echipe feminine la nivel școlar. Echipa învingătoare, care aparținea unui colegiu catolic, a decis să îl dea afară pe antrenor pentru că a învins la o diferență atât de mare echipa unei școli pentru elevi cu probleme de învățare, cum ar fi dislexia.

Cum antrenorul a refuzat să își ceară scuze pentru scorul fluviu, școala a anunțat că atitudinea acestuia nu a fost ”creștinească” și l-a dat afară, precizând că și spectatorii prezenți la meci au fost revoltați de scor, aruncând cu ouă pe teren spre finalul partidei.

Tot în Statele Unite s-a petrecut un alt caz ciudat. Juan Canales, tată a trei copii, era chelner la un restaurant din Fort Lauderdale. Într-o zi a observat că în fața restaurantului o femeie era jefuită de un bărbat înarmat cu un cuțit. Canales a reușit să oprească agresiunea și să îl imobilizeze pe atacator, alarmând în același timp poliția.

A fost demis de către patronul restaurantului, care și-a motivat decizia prin faptul că restaurantul a avut parte de prea multă publicitate în urma incidentului.

Un patron din Las vegas a concediat 22 din cei 114 angajați pe care îi avea în timpul unei intervenții la un post de radio. Motivul: Realegerea în funcție a președintelui american Barack Obama. ”Alegerile au consecințe. Trebuie să supraviețuiesc”, a spus, atunci, omul de afaceri.

Dianne Brame, o angajată la o cantină din statul american Missouri, a fost concediată după ce i-a oferit mâncare unui elev nevoiaș. Femeia a spus că băiatul era ridiculizat de colegi pentru că nu avea ce să mănânce și că i-a oferit câteva mese gratuite. Dianne Brame a fost reangajată în urma unei mișcări de protest la care au participat sute de oameni.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.