Asociația „Dăruiește viață” a refuzat o donație de 11.000 de euro de la Holograf

holograf daniel florea

Foto: Captură Recorder

Asociația „Dăruiește viața”, care luptă pentru salvarea bolnavilor de cancer din România și pentru schimbarea sistemului medical din țară, a refuzat o donație de 11.000 de euro din partea trupei Holograf.

Recent, formația Holograf a fost aspru criticată deoarece a cântat la un eveniment organizat de primarul PSD al Sectorului 5 din București, Daniel Florea, care a marcat „50 de ani de Sector 5”.

Mai mult, Dan Bittman nu s-a limitat la a cânta, ci l-a lăudat în fața publicului pe primarul Daniel Florea, pe motiv că face o treabă excelentă în sector. ”Dom’ primar, dar văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu… extraordinar, toată lumea-i fericită“, a spus Bittman de pe scenă, alături de primar.

Dan Bittman – 11.000 de euro, Holograf – 11.000 de euro

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Dan Bittman a primit 11.000 de euro deoarece a fost prezentator al evenimentului, iar trupa Holograf a primit alți 11.000 de euro.

După izbucnirea scandalului, pe pagina de Facebook a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul prin care Asociația „Dăruiește viața” construiește primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Asociația a refuzat însă donația, motivând că ea are rolul de a spăla imaginea trupei Holograf.

„Ținem să facem următoarele precizări. Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine. Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de euro, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați”, a anunțat asociația.

„Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie”, a continuat mesajul ONG-ului.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version