Asociația „Dăruiește viață” a refuzat o donație de 11.000 de euro de la Holograf

holograf daniel florea
Foto: Captură Recorder

Asociația „Dăruiește viața”, care luptă pentru salvarea bolnavilor de cancer din România și pentru schimbarea sistemului medical din țară, a refuzat o donație de 11.000 de euro din partea trupei Holograf.

Recent, formația Holograf a fost aspru criticată deoarece a cântat la un eveniment organizat de primarul PSD al Sectorului 5 din București, Daniel Florea, care a marcat „50 de ani de Sector 5”.

Mai mult, Dan Bittman nu s-a limitat la a cânta, ci l-a lăudat în fața publicului pe primarul Daniel Florea, pe motiv că face o treabă excelentă în sector. ”Dom’ primar, dar văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu… extraordinar, toată lumea-i fericită“, a spus Bittman de pe scenă, alături de primar.

Dan Bittman – 11.000 de euro, Holograf – 11.000 de euro

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Dan Bittman a primit 11.000 de euro deoarece a fost prezentator al evenimentului, iar trupa Holograf a primit alți 11.000 de euro.

După izbucnirea scandalului, pe pagina de Facebook a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul prin care Asociația „Dăruiește viața” construiește primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Asociația a refuzat însă donația, motivând că ea are rolul de a spăla imaginea trupei Holograf.

„Ținem să facem următoarele precizări. Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine. Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de euro, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați”, a anunțat asociația.

„Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie”, a continuat mesajul ONG-ului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.