Dăncilă spune că nu e vina ei că a pierdut alegerile

Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro
Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro

Viorica Dăncilă continuă să susțină că nu este vina sa că a pierdut la scor alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis.

Deși au început să se audă tot mai multe voci critice la adresa președintelui PSD, iar unii chiar i-au cerut demisia, fostul premier a sugerat că nu este vina sa, ci mai degrabă a liderilor PSD din teritoriu, care nu au tras pentru ea.

„Președintele partidului nu poate câștiga dacă se pierde în teritoriu. Am pierdut în județe în care nu pierdeam până acum. Să vedem de ce s-a pierdut acolo”, a declarat Viorica Dăncilă la postul de televiziune Digi24.

„Colegii din teritoriu nu au tras pentru mine, fiecare trebuia să tragă pentru partid”, a mai afirmat ea.

Într-adevăr, la aceste alegeri prezidențiale, PSD a pierdut în județe precum Dolj, Argeș sau Botoșani, județe pe care în trecut nu avea nicio problemă să le câștige.

Viorica Dăncilă a mai dat de înțeles că nu intenționează să demisioneze.

„Congresul m-a ales, el să mă dea jos. Vom face un Congres și vom vedea ce se va întâmpla. Eu cred că am adus un sentiment de echilibru în partid”, a mai spus ea.

De asemenea, Dăncilă a declarat că nu vrea să îi dezamăgească pe cei 3,3 milioane de cetățeni care au votat-o.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.