Dăncilă pică, Ponta se ridică! Se pregătește o guvernare din trei partide

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele Pro România, Victor Ponta, ar dori un guvern format din PSD, Pro România și ALDE, dacă actualul executiv condus de Viorica Dăncilă pică la moțiunea de cenzură.

„Eu o să mă duc la foștii mei colegi de la PSD și la actualii colegi de opoziție de la ALDE și o să le propun să facem un document semnat, cred, de vreo 260 de parlamentari în care să-i spunem domnului Iohannis: „Nu mai e Dăncilă, uitați de Dăncilă, ea nu e nici parlamentar, dar noi ăștia 260 am obținut în 2016 aceste mandate. Noi vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârșit până la alegerile următoare”. Domnul Iohannis poate să ignore sau poate să accepte”, a declarat Ponta la dcnews.ro

Despre viitorul premier, Victor Ponta a declarat că trebuie să fie „o persoană care nu este nici membru PSD, nici Pro România, dar agreat de toată lumea”.

Liderii grupurilor parlamentare ale USR, Stelian Ion și Adrian Wiener, le-a transmis, luni, o invitație tuturor liderilor partidelor din Opoziție la o discuție despre necesitatea depunerii moțiunii de cenzură în cel mai scurt timp, considerând că orice zi care trece aduce avantaje Guvernului Dăncilă și PSD.

„Am observat că se tărăgănează foarte mult o decizie a ALDE și Pro România cu privire la moțiunea de cenzură. Ca urmare, am invitat toți liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuție în cadru larg referitor la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să-i punem pe colegii din ALDE și Pro România în postura de a-și exprima, în mod clar, opțiunea cu privire la semnarea și susținerea moțiunii de cenzură”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaților, potrivit G4Media.ro.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că negociază în continuare cu partidele din opoziție pentru a obține garanția că moțiunea de cenzură va trece.

„Depunem moțiunea de cenzură. Săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) avem noi runde de discuții cu posibili parteneri. Deja textul moțiunii este discutat cu partenerii din opoziție, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE și Pro România. În condițiile în care săptămâna viitoare vin la discuții, șansele moțiunii sunt foarte mari. Vom depune moțiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziția are o singură armă la dispoziție și trebuie folosită atunci când are cele mai mari șanse să cadă Guvernul”, a spus Orban, duminică, la Digi24

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.