Dăncilă: Papa Francisc vine în România

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican și a spus că i-a confirmat faptul că va veni anul viitor în România. Dăncilă a mai spus, într-o intervenție la Antena 3, că Papa a întrebat-o despre cât de credincioși sunt românii și dacă există întețelegere între bisericile ortodoxă și catolică în țara noastră.

„Am avut emoţii foarte mari. Nu este un lucru obişnuit să te întâlneşti cu Papa şi să simţi acel fior de emoţie prin mesajele date. Întâlnirea a durat cam 45 de minute. Am să fiu foarte deschisă. Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România.

I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-şi găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generaţii, categorii socio-profesionale şi toţi să mergem pe acelaşi drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu.

Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România”, a declarat Dăncilă, la Antena 3.

Potrivit unui anunț al Guvernului, Viorica Dăncilă va efectua o vizită la Vatican între 10 și 13 mai. Astăzi, după întâlnirea cu Papa Francisc era programată o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

„De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical Pio Romeno”, se precizează în comunicatul Guvernului.

https://www.youtube.com/watch?v=qdwBkZQ1Vf4

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.