Dăncilă mărește salariul minim pe economie cu 100 de lei prin Hotărâre de Guvern

viorica dăncilă
Foto: gov.ro

Cu toate că a fost dată jos de Parlament prin moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă, liderul PSD, continuă să ia măsuri în România.

Printre acestea este și majorarea salariului minim pe economie, cu 100 de lei, prin Hotărâre de Guvern.

Aflată în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, Viorica Dăncilă nu a ratat momentul de a se făli cu o creștere a venitului minim garantat.

”Categoric da, pentru că am promis că vom lua măsuri pentru români şi aşa vom face”, a răspuns președintele PSD, care nu a ratat să arunce săgeți către succesorul liberal, Ludovic Orban.

”A reuşit astăzi să şocheze o ţară întreagă când a somat actualul guvern să nu crească salariul minim şi a ameninţat că, dacă o vom face, va modifica Hotărârea de Guvern. Mă întreb cât oare să-i urască pe români, dacă o măsură pe care oamenii o aşteaptă reprezintă un pericol pentru domnul Orban”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la Antena 3.

Salariul minim pe economie, dispută Dăncilă – Orban

Ludovic Orban, premierul desemnat, comentase situația astfel: “Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu…Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”.

În dispută s-a implicat și Marius Budăi, ministrul Muncii: ”România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar şi cel mai mare nivel al emigraţiei forţei de muncă. Domnule Orban, ia vedeţi, reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă?”

Salariul minim brut va ajunge la 2.180 de lei.