Dana Rogoz și Andreea Raicu o critică pe Olivia Steer pentru argumentele antivaccinare

FOTO: Captură video PRO TV
FOTO: Captură video PRO TV

Actrița Dana Rogoz a ironizat-o pe Olivia Ster pentru emisiunea în care a apărut alături de medicul Mihai Craiu și și-a dat cu părerea pe subiectul vaccinurilor.

„Nu poate să nu mă întristeze faptul că un medic a ajuns în situația de a se justifica în fața unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant. E ca și când un structurist îți spune clar că are risc seismic casa ta, iar tu îi spui că nu e adevărat, pentru că tu nu ai simțit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai bună s-a speriat îngrozitor în blocul ei nou. Plus că sigur structuristul e plătit de producătorii de ciment și de aia insistă să pui stâlpul ăla de rezistență…”, a declarat Dana Rogoz.

Confruntarea dintre medicul Mihai Craiu și Olivia Steer pe tema vaccinurilor, care a avut loc într-o emisiune de la PRO TV, a reaprins dezbaterea privind utilitatea vaccinării copiilor.

Potrivit Republica.ro, invitată la Digi24, Andreea Raicu a spus că dacă ar întâlni-o pe Olivia Ster, care duce o campanie antivaccinare, ar întreba-o de ce face asta și ce stă în spatele lucrurilor pe care le face.

„Ea nu duce o singură luptă împotriva vaccinării. Ea îi invită pe oameni să se rezume la lucruri naturiste, să nu mai facem mamografie, să nu mai luăm antibiotice. Cred foarte mult în puterea subconștientului, dar nu pot să anulez puterea medicinei. Aș întreba-o dacă știe ce putere și impact au cuvintele ei asupra comunității ei și de ce face asta și care e baza care stă în spatele lucrurilor pe care le face. (…)

În acea dezbatere, ea avea un telefon de pe care citea diverse lucruri care nu erau susținute de nimic. Când ești o persoană publică ai o responsabilitate foarte mare în legătură cu ce spui. Oamenii te ascultă, dacă te plac, te și urmează. Trebuie să ai grijă ce spui, ca să nu îi duci pe niște piste greșite”, a spus Andreea Raicu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.