Dan Barna vrea ca doar românii vaccinați să meargă la mall

Dan Barna / Facebook

Urmând exemplul altor țări europene, printre care Italia și Franța, și România ar putea impune obligativitatea vaccinării sau prezentarea unui test negativ la COVID-19 înainte de a intra în spațiile comerciale închise.

Vestea a fost anunțată de vicepremierul Dan Barna.

Liderul USR-PLUS spune că există discuții în coaliția de guvernare în acest sens.

”Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vacinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat vineri vicepremierul USR PLUS Dan Barna, scrie Timiș Online.

Românii se vaccinează în număr foarte mic în ultimele săptămâni, zilnic fiind administrate mai puțin de 20.000 de doze, mult sub capacitatea de imunizare națională.

În țări precum Italia și Franța, certificatul de sănătate care dovedește faptul că persoana fie a fost imunizată, fie a fost testată în ultimele 48 de ore, a devenit obligatoriu la intrarea în toate spațiile publice închise.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.