Dan Barna: ”Soluția sunt anticipatele!” Dacian Cioloș: ”Este doar primul pas…”

Dan Barna. Foto: Facebook

Liderul USR Dan Barna a declarat, după ce Guvernul a fost dat jos de Parlament, că dorește alegeri anticipate anul viitor și că nu vrea să facă parte dintr-un cabinet de sacrificiu.

”Intrăm în era însănătoșirii, care e necesară”, a spus Dan Barna, însă nu a reușit să ofere soluții concrete pentru guvernarea din perioada următoare: ”Vom avea consultări zilele următoare. Nu vrem să mai perpetuăm criza încă un an. Nu vrem să avem încă un guvern de sacrificiu. Repet, soluția pentru noi sunt alegerile anticipate. Să avem alegeri într-un termen cât mai scurt, nu în decembrie 2020”.

Partenerul de alianță al liderului USR, candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie, Dacian Cioloș, conducătorul PLUS și al grupului Renew Europe, a comentat și el, pe Facebook, căderea Guvernului.

”După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat”, a scris Cioloș.

”Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă”, mai crede fostul premier al României.

Îi cerem președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile din România și să prezinte de urgență un calendar prin care, respectând Constituția, să fie declanșate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ.

Trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente”, a mai scris liderul celui de-al treilea grup politic din Parlamentul European.