Dan Barna s-a sucit: ”Putem intra la guvernare în orice moment. Avem…”

Dan Barna, liderul USR. Foto: Dan Barna / Facebook

Dan Barna, președintele USR și candidat pentru funcția de președinte al României, s-a răzgândit și a declarat că partidul pe care îl conduce își va asuma guvernarea.

După ce ALDE a lăsat PSD-ul singur în vârful țării, Barna spusese că USR va intra la guvernare, doar după alegeri anticipate. Liderul Uniunii Salvați România a mai declarat azi că va participa la negocieri în caz că Guvernul Dăncilă va pica la o moțiune de cenzură.

”Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva”, a declarat, potrivit g4media, Dan Barna, la Tulcea.

Barna a mai declarat că USR va susține moțiunea de cenzură inițiată de liberali.

Declarațiile de deschidere la perspectiva unei guvernări până la alegerile din 2020, cale urmată de tehnocrați înainte alegerilor precedente, care au dus la un scor record pentru PSD, vin la scurt timp după cele ale lui Dacian Cioloș, partenerul său de alianță, de la PLUS.

”Suntem gata să contribuim la soluții pentru ca România să fie guvernată, dar vom discuta după ce pică guvernul”, spunea liderul Renew Europe.