Dan Barna rămâne șef la USR. A luat peste 74 la sută din voturile membrilor de partid

dan barna
Foto: Pagina de Facebook Dan Barna

După ce a pierdut cursa electorală, clasându-se pe un dezamăgitor loc 3, mult în urma rivalilor săi, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, liderul USR a fost reconfirmat în fruntea partidului de un vot intern, online.

Votul a fost cerut chiar de Barna, care și-a asumat înfrângerea în alegeri, însă a spus că nu demisionează.

Prezența la vot a fost slabă. Au votat aproape 10.000 din cei 17.280 de membri înregistrați în Registrul Electoral. Peste 74% au fost de acord ca Dan Barna să țină în continuare hățurile politice la USR.

„Decizia membrilor USR este clară, neechivocă – trei sferturi dintre ei, peste 7.800 de membri, au decis că trebuie să continuăm și să mergem mai departe pe acest drum pe care ni l-am asumat. Trebuie să strângem rândurile, iar voturile de la europarlamentare și de la turul I al alegerilor parlamentare ne obligă să consolidăm și să construim perspectiva pentru alegerile locale și parlamentare”, a comentat Dan Barna.

Barna, care a fost votat de peste 1,2 milioane de români la primul tur de scrutin, și-a îndemnat susținătorii să meargă la vot și în turul decisiv al alegerilor prezidențiale.