Dan Barna, marele învins al alegerilor prezidențiale: ”Nu-mi dau demisia! Îl susțin pe Klaus Iohannis!”

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS, a treia forță politică a României, după liberali și PSD, a înșirat mai multe clișee despre clasarea în afara primelor două locuri la alegerile prezidențiale de ieri.

Barna, care a obținut un scor de doar 14%, cu multe puncte sub performanța reușită de alianța USR-PLUS la europarlamentarele din mai, și-a ”asumat responsabilitatea” pentru eșec și spune că ”respectă decizia electoratului”, urmând să demareze o ”analiză elaborată” pentru a ”continua un drum în care credem foarte mult”.

Pe de altă parte, Dan Ilie Barna este un om mulțumit.

”Sunt mulțumit pentru o campanie grozavă, am ajuns în toată România la propriu. Din păcate, bucata aceasta de Românie pe care ne-am bazat și în care am crezut este se pare mai mică decât am anticipat”, a spus liderul USR.

Dan Barna: ”Nu renunț când dau de greu”

Acesta a infirmat orice știre despre o posibilă demisie din fruntea Uniunii, precizând că ”mai este foarte mult de muncă în această țară”.

”Nu sunt un lider care renunță când dă de greu. Voi avea o discuție cu colegii în seara aceasta”, a mai spus Barna, învins clar de Viorica Dăncilă în cursa pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

Și partenerul lui Barna, Dacian Cioloș, liderul PLUS, crede că rezultatul nu reflectă potențialul alianței. Cei doi au mai spus că îl susțin în turul al doilea de scrutin pe președintele Klaus Iohannis.

”Răspunsul este unul evident: Voi recomanda susţinătorilor mei să-l susţină pe Klaus Iohannis”, a încheiat Dan Barna.