Dacian Cioloș participă la proteste

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că va participa la protestele din Piața Victoriei. Cioloș spune că „riscăm să devenim țara lui Dragnea”.

„Mi-am dorit foarte tare să cred că lucrurile se vor linişti. Că manipularea, minciuna şi agresivitatea vor înceta. Că ne vom întoarce la normalitate şi decenţă. M-am înşelat. Avem partidele lui Dragnea, televiziunile lui Dragnea şi guvernul lui Dragnea.

Riscăm să devenim ţara lui Dragnea. România legilor lui Iordache, a justiţiei lui Nicolicea şi Şerban Nicolae şi a guvernului doamnei Dăncilă este o Românie iliberală care în ultima vreme pare să fie condusă în stil mafiot.

România e a celor mulţi şi cinstiţi, care aşteaptă o ţară condusă pentru binele tuturor, şi nu doar pentru binele şefului PSD, al celor 73 de puşcăriaşi şi al celor care se tem de lege”, scrie Dacian Cioloş, duminică, pe Facebook.

Cioloș spune că va fi în stradă și cere Guvernului Dăncilă „să plece”.

„Vom fi în stradă. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislaţii noi care afectează statul de drept şi ordinea constituţională. Să convingem Parlamentul că este acolo pentru România şi nu pentru Dragnea. Guvernul Dăncilă trebuie să plece.

Nu numai pentru că este incompetent şi o ruşine pentru profesioniştii români, ci pentru că este construit pentru interesele unui om dovedit infractor şi nu pentru România”, mai spune Cioloş, care afirmă că „alegerile anticipate sunt singura modalitate de a relegitima clasa politică”.

Mişcarea România Împreună (RO+) a transmis un comunicat intitulat „Acum trebuie să alegem: ţara lui Dragnea sau o Românie dreaptă?”.

„Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi cei care fac scut în jurul lui vor să ne convingă să nu mai respectăm legile, să nu mai respectăm justiţia, să ne batem joc de statul de drept. Vor însă un stat captiv pe care să-l conducă fără să dea seamă nimănui. Un stat pe care să continue să-l sece de valori, de moralitate, de bogăţie, aşa cum o fac de zeci de ani încoace.

Acum trebuie să spunem clar şi ferm dacă dorim un astfel de stat. Nu putem face asta decât manifestând în stradă, paşnic, împreună, cât mai mulţi. Trebuie să le aratăm că România nu este a celor câţiva care fug de lege şi le e teamă să-şi asume ce au făcut.

România nu este a infractorilor, ci a celor mulţi şi cinstiţi, a celor care îşi doresc o ţară prosperă, în care să domnească legea, o ţară în care să se simtă în siguranţă, acasă, liberi şi demni”, se arată în document.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.