Ce spune Dacian Cioloș după demiterea lui Tudose: „Vor duce țara de râpă”

dacian cioloș

Foto: Facebook

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat pe Facebook după ce PSD și-a dat jos al doilea premier în numai 7 luni.

„Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an. Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică”, este de părere Dacian Cioloș.

„PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă. Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat. România nu își poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE”, a mai afirmat fostul premier.

Dacian Cioloș consideră că este nevoie de o alternativă și vorbește de alegeri anticipate: ”O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții.

„PSD aproape că dorește cu insistență să demonstreze că nu e capabil ca partid să propună țării un premier în care să creadă. Și atunci, cum ar putea convinge țara că poate să o guverneze? Înainte de a amenința în stânga și în dreapta cu suspendări, cred că PSD trebuie să răspundă la această întrebare”, își încheie mesajul Dacian Cioloș.

Ieri, premierul Mihai Tudose a rămas fără sprijinul politic al PSD, așa că a acceptat să demisioneze. Este al doilea premier pe care PSD și-l dă jos în numai 7 luni. Fostul premier, Sorin Grindeanu, a avut aceeași soartă.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version