Dacian Cioloș candidează la alegerile europarlamentare

dacian cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș, care tocmai și-a făcut partid politic la sfârșitul anului trecut (PLUS – Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii), a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Anunțul său i-a luat prin surprindere pe mulți dintre susținătorii săi, care s-au arătat dezamăgiți că Dacian Cioloș vrea să plece la Bruxelles în loc să candideze pentru o funcție politică în țară.

„Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine și pe colegii mei – cu vorbele și manipulările lor otrăvite”, a anunțat într-o postare pe Facebook fostul premier al României.

Iată cum și-a motivat decizia Dacian Cioloș: „Vom avea nevoie de o majoritate parlamentară la alegerile parlamentare din 2020, iar acestea se pregătesc încă de pe acum. Un partid nou, precum PLUS, trebuie să pună la bătaie toate resursele pe care le are, inclusiv cele de imagine și capacitatea de a atrage susținători și votanți pentru lista noastră. Un rezultat bun sau foarte bun la europarlamentare poate crea premisele unei evoluții pozitive a partidului pentru viitoarele alegeri prin care vom trece în următorii doi ani”.

„Am decis să particip la înființarea unui nou partid, care să ofere electoratului român o nouă paradigmă politică. Din această perspectivă, sunt dator să pun toate atuurile mele la dispoziția partidului. Mă simt dator să contribui total la creșterea și maturizarea lui. Și, astfel, la primul test electoral, alegerile europarlamentare, vom da un mesaj de forță prin care să ne putem promova mai departe, la următoarele teste electorale, obiectivele noastre pentru România și pentru români”, a mai spus el.

Dacian Cioloș: „Proiectul meu este în România, nu la Bruxelles”

„În concluzie, aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România, nu la Bruxelles. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic în România. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie pentru mine perfect în această logică”, a conchis Dacian Cioloș.

Însă unii dintre cei care au comentat pe pagina sa de Facebook nu s-au arătat convinși de acest discurs:

– Era suficient timp să promoveze un om pentru postul european. Din păcate decizia este una neinspirată.

– Nu avea ce căuta în postura de candidat la alegerile europarlamentare. Putea să pună pe oricine. Nu el. De el era nevoie aici.

– Masa votantă pe care o poate mișca Cioloș o poate mișca doar stând în România. Punct. Românul este dezamăgit? Da! Nu veni la el cu ceva de genul „lasă că mă duc eu acolo departe la Bruxelles și mă bat pentru voi”. NU domnule politician Cioloș, stai aici, bate-te cot la cot cu noi.

– Cam aiurea strategie. Era mai credibil și mai frumos să ne ceară să susținem colegii lui pentru europarlamentare și să declare că el va candida la parlamentare aici, cum aștepta toată lumea… După anunțul ăsta prefer să votez USR sau PNL în condițiile astea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.