Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS. În al doilea tu l-a învins pe Dan Barna, la o diferineță foarte mică de voturi.

Scorul a fost unul strâns, între cei doi fiind o diferenţă de doar 700 de voturi. Dacian Cioloş a obţinut 50,9, faţă de 49,1 cât a luat Dan Barna.

Cioloș a obținut 19.603 voturi, iar Dan Barna a obținut 18.908 voturi.

„Le mulțumesc colegilor care au participat la acest demers fără precedent, peste 45.000 de membri de partid au votat. De luni rămânem același partid solid, solidar, vertical, orientat spre reforme. Închei mandatul cu satisfacții majore: am preluat un partid cu 50 de filiale, azi avem peste 1.000 de filiale. Rezultatul nu mă bucură în mod particular, dar îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru fuziunea care a dat al treilea partid al României. Am încrederea că în 2024 vom da președintelui României. Rămân alături în acest proiect în care cred foarte mult. Mult succes Dacian și felicitări! Un mandat foarte bun”, a declarat Dan Barna, după anunțare rezultatului votului.

Dacian Cioloș spune că rezultatul arată că „nu există falii între foși USR-iști și foști PLUS-iști.

„Asta arată că cei care s-au înscris in USR Plus cred în acest proiect şi îl validează. Vom avea multe de facut împreună. Rezultatul arată că nu există falii între foști USR-iști și foști PLUS-iști. Membrii vor să lucreze împreună, nu facem diferențe între cele două foste partide. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces, cu toate imperfecțiunile. Am avut plângeri, unele au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate.

Vom învăța și vom trage consecințele din experiența acestui proces. Trebuie să întărim și să creștem partidul. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024, dar și a alegerilor locale și parlamentare pentru a pune în practică ideile reformatoare. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că a crezut în acest proiect”, a declarat Dacian Cioloș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.