Dacian Cioloș are un nou partid. Cine sunt oamenii care l-au fondat

dacian cioloș
Foto: Facebook

Cum decizia privind înființarea Mișcării România Împreună trenează în justiție, fostul premier Dacian Cioloș vrea să fie sigur de prezența la alegerile din luna mai 2019 și s-a alăturat Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), fondat de simpatizanți ai săi.

„Au trecut 8 luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri, la sfârșitul lunii mai.

Atunci, în septembrie ne-am decis să ne gândim la o alternativă și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic.

Astăzi vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România, deci astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic”, a anunțat Dacian Cioloș, în timpul unei vizite la Cluj.

Fostul premier spune că acesta e partidul cu care și-a propus să schimbe România în bine și i-a îndemnat pe toți cei care cred în el să se înscrie în PLUS.

Potrivit hotnews.ro, partidul s-a înființat la finalul lunii octombrie 2018.

Membrii fondatori ai partidului sunt:

Daneș Raluca Florentina – președinte
Iordache Iulia – vicepreședinte
Iordache Adrian Alexandru – secretar general

Partidul are sediul în șoseaua Pipera din București.

Raluca Daneș și Adrian Iordache sunt avocați în cadrul firmei ”Iordache Partners”. Daneș a făcut Dreptul la Cluj Napoca și este membru al Baroului București din mai 2014. Adrian Iordache este managing partner al firmei numite și este specializat în dispute comerciale, arbitraj internațional și dreptul afacerilor.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.