Dacian Cioloș ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a declarat într-o emisiune la Digi24 că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

Întrebat explicit de moderatoare dacă ia încalcul o candidatură, Cioloș a spus: ”Nu exclud. 2024? Nu știu, să vedem. Probabil. Dacă nu va fi în 2024, nu știu când s-ar mai putea”.

El a explicat că și-a dat seama ce poate face și ce nu poate face un președinte din interacțiunea din poziția de premier: „E e o poziție din care crezi că poți face multe lucruri. Îmi dau seama ce poate face și ce limite are un președinte. Proiectăm puterea supremă în stat asupra președintelui, dar un președinte nu poate face totul singur”.

Dacian Cioloș a fost propunere USR PLUS pentru funcția de premier, însă PNL nu a dorit să renunțe la această poziție în coaliția de guvernare.

„Mi se pare de bun simț să mergem cu propunerea pe care am anunțat-o în campanie, cu programul de guvernare și inclusiv cu nume de miniștri, când va fi cazul. Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere. Dacă președintele mă va desemna, sunt gata să îmi asum această responsabilitate”, declara Dacian Cioloș, înainte de a avea discuții cu președintele Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.