Dacian Cioloș anunță că se pregătește să intre în politică

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat la postul de radio RFI că ar putea intra în politică. „Luăm în calcul foarte serios un partid politic nou. Interesul nostru e să dăm alternativă politică credibilă pentru următoarele alegeri, dar și până atunci”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a spus că în urma discuțiilor cu șefii PNL și USR nu s-a concretizat nimic. Primul pas pe care vrea să-l facă acum este să inițieze „o organizație neguvernamentală cu obiective politice”. „Vor fi parte a acestei asociații membri ai fostului Guvern. Vrem să continuăm proiecte începute când eram la guvernare, în domeniul economic, social, educație, sănătate”, a mai adăugat Dacian Cioloș.

De asemenea, a mai precizat că împreună cu echipa sa, prin această organizație neguvernamentală va veni cu propuneri legislative și va „coagula competența tehnică”, cu susținere în Parlament din partea PNL și USR.

Zilele trecute au apărut informații despre o posibilă negociere a unor lideri PNL cu Dacian Cioloș, pentru intrarea sa în partid.

„Există discuţii personale la nivelul membrilor PNL cu oricine, inclusiv, probabil şi cu domnul Dacian Cioloş. Suntem într-un proces în care PNL îşi consolidează o echipă care să preia conducerea şi decizia partidului în următorii patru ani. Faptul că persoane fizice, particulare discută între ele nu consider că este un aspect care să genereze dezbatere publică”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

De altfel, în ultima perioadă au fost tot mai multe voci importante care i-au cerut lui Dacian Cioloș să se implice în politică.

Zilele trecute, într-un interviu la Digi24, scriitorul Mircea Cărtărescu a declarat că „singurul personaj politic capabil să creeze această coagulare ar putea fi Cioloș, pentru că mandatul său de premier a fost unul dintre cele mai decente de la Revoluție încoace. Cioloș e un om decent, a guvernat cum o fac occidentalii din Scandinavia care se poartă ca cetățenii obișnuiți”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.