Dacian Cioloș a fost ales președintele Renew Europe

dacian cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș a fost ales președintele importantului grup Renew Europe din Parlamentul European. Este una dintre cele mai importante poziții ocupate vreodată de un politician român la Bruxelles.

Vestea a fost făcută publică de Alin Mituță, fost director de cabinet și secretar de stat al lui Dacian Cioloș în vremea în care acesta era prim-ministru al României.

”Dacian Cioloș este noul președinte al Renew Europe. Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este și primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European și va fi liderul cel mai înalt plasat din instituțiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk”, a scris Mituță (PLUS) pe Facebook.

Dacian Cioloș, președinte Renew Europe: ”Este doar începutul proiectului nostru”

Dacian Cioloș a publicat și el un mesaj pe rețeaua de socializare:

”Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”.

Renew Europe, care este succesorul ALDE european, reunește 108 europarlamentari (din cei 751), printre care majoritatea liberalilor și centriștilor din cele 27 de state membre.